Behöver du köpa en ny skrivare till kontoret? Idag finns det väldigt många olika typer av skrivare att välja mellan, vilket kan göra ditt val svårare. För att välja rätt skrivare för just dina behov är det bästa att du bekantar dig med de olika typerna. Behöver du en enkel skrivare vars enda uppgift är att skriva ut svartvita sidor, eller vill du ha en modern och effektiv variant med många extra funktioner?

Laserskrivare eller bläckstråleskrivare?

De enklare modellerna kallas för bläckstråleskrivare eftersom de, som namnet antyder, fungerar med bläckpatroner. Denna typ av skrivare kan ofta även användas för kopiering och skanning. Bläckstråleskrivare används främst i hemmet eller i mindre företag, eftersom de inte är riktigt lika effektiva som laserskrivare. Laserskivare är en modernare och snabbare modell som fungerar med så kallade toners, som fästs vid pappret med hjälp av laser. Dessa skrivare används ofta på kontor i olika storlekar, men kan även användas för hemmabruk. De är ofta lite större i storlek än bläckskrivare och är speciellt utformade för att kunna skriva ut stora mängder och ge text och bilder av hög kvalitet.

Laserskrivare är oftast dyrare än bläckpatronskrivare och har fler funktioner. Tonerkassetterna som används i laserskrivare är dock billigare än bläck, så om du kommer att använda skrivaren ofta kan det bli billigare i längden att välja en laserskrivare!

Bläckpatroner och tonerkassetter

Oavsett vilken typ av skrivare du väljer behöver färgen fyllas på regelbundet. Detta gör du genom att byta toner till din laserskrivare eller köpa bläckpatroner om du har en bläcktråleskrivare. Du kan hitta ett brett urval av både patroner och toners på Inkpro.se. De erbjuder både originalpatroner från alla de populäraste skrivarmärkena och modellerna samt kompatibla patroner och toners som är billigare varianter som motsvarar orginalversionerna och dessutom har prisgaranti.