Nu närmar det sig jul

Njae tänker du kanske när du hör detta. Men helt plötsligt är julen över oss och då kan det vara bra att ha förberett sig ordentligt. Det är ganska mycket att tänka på när julen närmar sig.

  • Om du börjar tänka på julklappar tidigt kan du ha tur att hitta dem till rabatterat pris. Om du har tänkt dig att ge bort exempelvis mössa och vantar till någon släkting kan du ha tur att hitta det till ett riktigt bra rabatterat pris om sommaren.

  • Att stå med ett julbord i sista sekund kanske inte är så kul. Tänk över i godt tid vad du vill servera för dina gäster. Vissa saker kan du börja handla in flera månader innan jul. Det kan exempelvis vara snapsen och vissa tillbehör som julkakor mm.

  • Vad du ska ha på dig på julafton går också att tänka på lång tid innan. Jultröjor som dessa kan vara ett riktigt roligt inslag och lätta upp stämningen. Det behöver inte alltid vara så traditionellt. ”Fula-jultröjor”-partyn har blivit allt vanligare på arbetsplatser runt omkring och är en trend som växer sig större år för år.

  • Visst kan det vara roligt att göra något extra av bordsdukningen på julafton. En idé kan vara att dekorera med inslag av naturen. En grankvist eller kotte i servietthållaren är ett festligt inslag på julbordet. Komplettera med ett par fina ljusstakar och handstöpta röda ljus och du är en bra bit på väg mot en festlig julstämning. Pynt till julgranen går också bra att köpa in lång tid innan jul och kan om du köper vid rätt tillfällen ofta hittas till ett bra rabatterat pris.

Följer du ovanstående råd är du på god väg mot en trevlig jul och slipper dessutom att stressa med alla förberedelser i sista sekund.