Kaskett är en hattmodell som har sitt ursprung i det franska modet. Franska casquette bars för det mesta av vanliga arbetare och var mer eller mindre en obligatorisk accessoar. Detta skedde i början på 1900-talet. Tillverkningsmaterialet var antingen tyg eller skinn, något som fortfarande är aktuellt för dagens kaskett.

Det intressanta med just den hattmodellen är att den ligger som grund för flera andra minst lika populära. Även om kasketten förlorat sin stora inflytande så kan man gott konstatera att det är ett tillbehör som många fortfarande gärna har på sig.

Hur ser vårens kaskettmode ut? Både enfärgade och rutiga tygtillverkade kaskett kommer att sticka ut med sin unika stil under våren. Køb new era caps her, sortimentet är stort och det finns säkert något som faller i smaken.

Bär upp kasketten med rätt outfit

Är det klädseln som gör hatten eller är det tvärtom? Egentligen kompletterar dem varandra och då är det nog ingen som spelar huvudrollen utan det handlar om en fin symbios.

Klassiska kasketten passar fint till en rutig kostym, speciellt om man vill skapa en engelsk stil där elegans och lantlig känsla dominerar. Det finns även tjejmodeller som kan bäras upp på nästan samma sätt.

Flat cap är en annan variant som var vanlig för det engelska och svenska samhället under början på 1900-talet. Den passar också till en skräddarsydd kostym eller dräkt och bidrar till ett fint och originellt utseende som många trivs med.

Kasketten, flat cap eller bara kepsen är här för att stanna. Även om det olika modeller är olika populära under vissa årstiden så faller inte grundmodellen ur mode. Med andra ord om du införskaffar dig en klassisk variant kan du utan tvekan ha den under flera år framöver. Så oavsett vad är det ett bra köp.

Färgvalet är viktigt

Färg står i centrum när det kommer till kläder och utseende. Att välja rätt nyans och kombinera sina plagg på ett unikt sätt som får en att sticka ut är något som många strävar efter och spenderar tid på.

När det kommer till kasketten, flat cap eller någon annan hattmodell är det av stor vikt att välja både rätt material och färg.

Lättast är det att skaffa sig en enfärgad hatt, helst i neutral färg såsom grå, brun eller svart. Varför? Jo, det är alltid lättare att kombinera sådana färger med resten av klädseln, något som ger dig chansen att faktiskt använda hatten oftare.