Så länge du ser till att låna med måtta samt även ser till att ha en bra koll och ett ansvar för din egen privatekonomi, så kan ett sms lån snabbt vara lite av en livräddare ibland. Det är ju så att denna typ av lån kan snabbt beviljas och snabbt betalas ut. Där av namnet snabbt sms lån. Många gånger är det även ok att ha enstaka betalningsanmärkningar.

Även om sms lån eller andra typer av snabblån har ett ganska dåligt rykte, så kan det ibland vara ett måste att använda dig av ett sådant. Sedan har villkoren förbättrats mot hur det var förr. Förvisso har de flesta sms lån fortfarande höga räntor, men det har kommit lagar och regler för högkostnadskrediter. Dessa dök upp hösten 2018. Man hade då som syfte att skapa en mer rättvis och ansvarstagande lånemarknad. Före denna lag trädde i kraft, så fanns det inga gränser för räntor och andra kostnader, överhuvudtaget. Då kunde räntorna ligga på flera hundra procent. Idag får själva räntebeloppet inte överstiga det totala beloppet man har lånat. Så lånar du 5000 kr, så får själva lånekostnaderna, som är räntor och avgifter inte överstiga 5000 kr.

Bra att tänka på om du ska ta sms-lån

När du ska ta ett sms lån snabbt, så bör du som med alla typer av lån fundera på vissa saker. Bland annat bör du fundera på hur mycket pengar du ska låna. Du bör aldrig låna mer pengar än vad du behöver. Du bör även se till att begränsa lånet baserat på dina egna marginaler i din ekonomi. Så se över hur stor summa du kan avvara varje månad för att betala tillbaka på ett lån.

Du bör inte ta ett sms lån bara för att, utan det bör användas som en slags nödlösning, om det är så att du råkar på en oväntad utgift. Det kan vara att du måste laga din bil för att kunna ta dig till jobbet, men väntar på lön. Då kan ett snabbt sms lån fixa det, sedan kan du då du får lön betala tillbaka direkt.

Du bör inte ta ett sms lån om det är så att du har problem med spel på nätet eller om du är shoppingberoende!

Fördelar med sms lån

Även om sms lån har ett dåligt rykte, så är det ändå vissa fördelar som detta lån kan ha. Det är oftast en livräddare för den som har svårt att få vanliga lån via den vanliga banken. Bland de fördelar som sms lån har är just att de är snabba, så att du kan få tillgång till pengarna då du behöver dem. En annan fördel är att det oftast inte är så svårt att göra en ansökan. Det krävs oftast bara att du har ett BankID. Sedan är en annan fördel att många aktörer inte bryr sig om ifall du har en eller ett par betalningsanmärkningar. Dock kan du inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden.