Den som spar han har säger ordspråket. Det stämmer väl ganska bra och den som har investeringar som främsta hobby har förstås en mycket god möjlighet att se sina besparingar växa över åren. Lägger man lite energi på aktieportfäljen vore väl konstigt annars. Börserna följer ofta ekonomin i stort så är man kan i lugn och ro ta rygg på de främsta placerarna och sedan luta sig tillbaka i fåtöljen och följa med på resan.

Det finns dock en del varianter på hur man kan få sin aktieportfölj att växa snabbre och det är genom att låna pengar till aktier. Det hela går till så att man tar ett privatlån för att köpa aktier. Om man vet vad man gör kommer denna portfölj sedan att växa snabbare i procent räknat än vad räntan på lånet är. Det är på detta sätt som proffsen arbetar och du kan nu följa dem i spåren.

Risken med att låna till aktier

Risken med att låna till att köpa aktier är att börsen helt plötsligt ska braka samman och du då bli sittande med lån som är mycket större än din portfölj. Det är därför viktigt att du kan minska dessa risker genom att inte belåna hela din aktieportfölj, genom att se till att portföljen är likvid så du kan sälja den snabbt om det skulle behövas samt att du är mycket noggrann med att följa utvecklingen på marknaden så att du inte missar de signaler som kommer innan en eventuell krasch.

Privatlån för köp av aktier

Ett privatlån fungerar så att du tar lånet med din inkomst som bas. Det är inkomsten tillsammans med din befintliga skuldbörda och din kredithistoria som avgör om du får lånet eller inte. Du kan ta lånet tillsammans med någon annan för att öka chansen att få lånet beviljat.